Gietvloer: Naadloos, strak, industrieel, maar bovenal comfortabel.


Onze vloeren zijn naadloos, vloeistofdicht, en onderhoudsvriendelijk met een industriële uitstraling, dit is waar de gietvloer ook bekend om staat. Minder bekend is dat een gietvloer ook nog eens warm aanvoelt en uiterst comfortabel is. Wij van Boergietvloeren kunnen voor u een stijlvolle en slijtvaste vloer voor u aanbrengen van hoogwaardige kwaliteit. Voor bedrijven brengen wij ook gietvloeren aan die speciaal geschikt zijn voor zware belasting.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op via 0619665594 of stuur een mailtje naar info@boergietvloeren.nl wij beantwoorden altijd binnen 24 uur.


Bel: 06 19 66 55 94

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een kunststofvloer die naadloos wordt gegoten op de bestaande ondervloer. Dit kan zijn beton, anhydriet, hout of tegelvloeren.

Epoxy of Polyurethaan

Gietvloeren kunnen worden aangebracht door 2 soorten materiaal, epoxy of polyurethaan. Epoxy en polyurethaan vloeren in u woning kunnen naadloos worden aangebracht waardoor er strak uiterlijk ontstaat. Deze vloeren zijn in elke RAL, NCS of Sikkens kleur te verkrijgen.  De polyurethaan gietvloer kan ook in een betonlook aangebracht worden.

 Epoxy  ( EP )

De mogelijkheden van een epoxy vloer door de uitgebreide keuze in kleur en design zijn enorm. Glitters, 3D en zelf foto’s kunnen verwerkt worden in de EP-vloer. Daarom zien we de epoxyvloer vooral terug in showrooms en winkels. Deze vloer is wel veel harder dan een polyurethaan vloer waardoor de kans aanwezig is op scheuren. Epoxy wordt vooral toegepast op industrievloeren vanwege zijn bestandheid tegen chemicalien en zuren. Vanwege zijn hardheid is epoxy een ideale vloer voor bedrijven die werken met heftrucks of ander zwaar materiaal. Tegenwoordig zien we epoxyvloeren ook wel terug komen in moderne interieuren, omdat deze minder comfortabel aanvoelt valt de keuze meestal op een ( PU ) polyrethaan vloer.

Een epoxy vloer is ook uitermate geschikt voor garages omdat deze vloeistofdicht is en bestand tegen vele chemicaliën.

Wat kost een epoxy gietvloer?

De prijzen van een epoxy vloer hangt af wat de  conditie is van de ondervloer, is deze goed en heeft de ondervloer geen voorbehandeling nodig. Dan kunt u uitgaan van een bedrag tussen de 40 en 80 euro per m2.

" Bij een gietvloer is het zo, hoe meer vierkante meters hoe lager de prijs.
Heeft u een familie lid of een goede buur, probeer het dan samen te doen.
Dit kan u een aanzienlijke korting op leveren! "

Voor meer informatie over onze prijzen, neem contact met ons op via 06-19665594 u kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte aanvragen
Polyurethaan  ( PU )

Een polyurethaan vloer is licht elastisch en scheurt niet. Deze wordt aangebracht in een dikte van 2 tot 5mm. De PU-vloer kent twee varianten.

De alifatische PU-vloer is een oplosmiddelen vrije 2 componenten vloerafwerking op basis van polyurethaan. De alifatische PU-vloer is kwalitatief het beste door zijn UV beschermende eigenschappen. Door deze eigenschappen hoeft de toplaag niet te worden voorzien van een gekleurde toplaag. Dit polyurethaan systeem is verkrijgbaar in elke RAL, NCS en Sikkens kleur en natuurlijk de populaire betonlook.

De aromatische PU-vloer is vanwege de prijs een aantrekkelijke variant. Deze is namelijk sterk en slijtvast maar heeft ook een nadelige eigenschap, hij is namelijk niet UV bestendig. Vanwege deze eigenschappen en goedkopere prijs is de aromatische PU-vloer vooral populair in de zakelijke sector. De vloer wordt afgelakt in kleur met een UV blokker en daarom is een betonlook niet mogelijk in deze variant.

Onderhoud:

Als u regelmatig een bezem of een stofzuiger met een zachte borstel gebruikt en de vloer schoon maakt met een niet bijtend middel heeft u jarenlang plezier van uw vloer.

Wat kost een Polyurethaan gietvloer?

De prijzen van een polyurethaan gietvloer hangt af van de conditie en grote van de vloer is deze goed en heeft de vloer geen egalisatie en of reparaties nodig. Dan moet u uitgaan van een bedrag tussen de 60 en 90 euro per m2 incl btw.

" Bij een gietvloer is het zo, hoe meer vierkante meters hoe lager de prijs.
Heeft u een familie lid of een goede buur, probeer het dan samen te doen.
Dit kan u een aanzienlijke korting op leveren! "

Voor meer informatie over onze prijzen, neem contact met ons op via 06-19665594 u kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte aanvragen

Image
Mooie gietvloer in een woon boerderij

Boergietvloeren...

Eigenschappen van de gietvloer:

  • Vloeistofdicht: vuil dringt niet in de vloer, wat bijdraagt aan optimale hygiëne.

  • comfortabel: Een gietvloer is comfortabel omdat deze de temperatuur van de omgeving aanneemt.

  • Naadloze vloer: Omdat de gietvloer naadloos kan worden aangebracht ontstaat er rust.

  • Enigszins elastisch: PU vloeren zijn licht elastisch zodat de kans op scheuren klein is.

  • Onderhoudsvriendelijk: Stofzuigen en af een toe dweilen met een niet bijtend middel is al afdoende.

  • Geschikt voor vloerverwarming: Een gietvloer is prima te combineren met een vloerverwarming.

  • Werkt geluiddempend: Van zichzelf is de gietvloer al geluid dempend en in combinatie met een membraan voldoet hij aan de meeste eisen.

  • Verkrijgbaar in bijna elke kleur: Verkrijgbaar in iedere RAL, NCS en Sikkens kleur.

De kleur bepaalt de sfeer van uw interieur

Boergietvloeren heeft een ruime keuze aan kleuren voor uw gietvloer, in een solid kleur of betonlook. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in iedere RAL- NCS en Sikkens kleuren. U kunt de kleur van uw vloer volledig aanpassen aan het interieur. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de beste kleur voor uw woning of bedrijf dan helpen wij u graag! U kunt de kleur aan ons doorgeven tot 2 weken voor aanvang van de werkzaamheden.

Bekijk onze kleuren

Boergietvloeren

 Aanbrengen van uw gietvloer

Het aanbrengen van gietvloeren in woningen en bedrijfspanden is voor ons dagelijkse kost. Door de ambachtelijke manier van werken krijgt de vloer in uw woning of bedrijf altijd een unieke uitstraling, hierdoor is geen vloer hetzelfde.

Het aanbrengen duurt in het algemeen zo’n 3 tot 5 dagen. Het kan zijn dat door een slechte ondergrond de ondervloer eerst voorbehandeld dient worden, dan kan het wat langer duren voordat de vloer gereed is. Over het algemeen is het zo dat wanneer de vloer klaar is erna 24 uur opgelopen kan worden en na 48 uur volledig belast. De vloer mag de eerste 2 weken niet gereinigd worden met water, het chemisch proces is namelijk nog gaande. Doet u dit toch kan er een witte waas ontstaan over uw nieuwe vloer en dat is natuurlijk zonde.

Hoe gaan wij te werk!

Fase 1: Voorbereiding
Om het beste resultaat te krijgen dient de ondervloer egaal en uitgehard te zijn. Wij controleren de volledige vloer op oneffenheden en eventuele beschadigingen. De vloer wordt glad, stofvrij en vetvrij gemaakt zodat er een goede hechting ontstaat.

Mocht de vloer zodanig slecht zijn dan wordt de vloer opgeruwd of eventueel geëgaliseerd. Als er geëgaliseerd moet worden zijn hier natuurlijk extra kosten aan verbonden en komt er een dag arbeid en droogtijd bij.

Fase2: Primerlaag
Nadat de voorbereidingen zijn getroffen brengen we een primerlaag aan om de vloer te verstevigen en een perfecte hechtlaag te krijgen voor de schrap laag.

Fase3: Schrap laag
Na het opdrogen van de primerlaag brengen we de schrap laag aan. De schrap laag brengen we aan om de laatste oneffenheden weg te krijgen voor we de uit eindelijke vloer aanbrengen.

Fase4: De gietvloer
Zodra de schrap laag is uitgehard brengen we de gietvloer aan. Als u gekozen heeft voor een betonlook worden er twee kleuren aangebracht. Bij het aanbrengen van een betonlook dient u wel aanwezig te zijn, u bepaalt namelijk zelf hoe de betonlook er uiteindelijk uit zal zien.

Fase5:
Voor het beschermen van de nieuw aangebrachte vloer brengen we in de laatste fase een matte aflak aan.


Image
Image

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan


Offerte aanvragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen over gietvloeren.


Wat is de dikte van een gietvloer?
De dikte van een gietvloer hangt van welk type gietvloer u kiest. Maar u moet uitgaan van 2 tot 6mm dik.

Een gietvloer combineren met vloerverwarming, kan dat?
Dat is geen probleem. Sterker nog een gietvloer neemt snel de warmte aan van de vloerverwarming. Dus geen koude voeten meer!

Wanneer kan ik op mijn nieuwe gietvloer?
24 uur na de laatste laag kunt u de vloer betreden. Na 48 uur kunt u de meubels plaatsen. Het is wel belangrijk dat u de eerste 7 dagen geen water gebruikt. Het chemische proces is namelijk pas na 7 dagen uitgewerkt. Gebruikt u toch water kan er een witte waas ontstaan.

Is een gietvloer in een badkamer mogelijk?
Omdat een gietvloer vloeistofdicht is kan een gietvloer prima in een badkamer.

Kan een gietvloer op iedere ondergrond?
Een gietvloer kan aangebracht worden op een betonvloer, cementvloer en anhydriet zolang deze vlak zijn. Ook op een houten vloer of tegels is het mogelijk, zolang het hout goed aansluit en goed genoeg is vastgeschroefd. En zolang de tegels goed vast zitten kan de gietvloer ook over tegels.

Hoe reinig ik mijn gietvloer?
Een gietvloer is heel makkelijk te onderhouden. Stofzuigen en af toe dweilen met een niet bijtend schoonmaakmiddel is afdoende.

Deel deze pagina