Gietvloer: Naadloos, strak, industrieel,
maar bovenal comfortabel.

Onze vloeren zijn naadloos, vloeistofdicht, en onderhoudsvriendelijk met een industriële uitstraling, dit is waar de gietvloer ook bekend om staat. Maar minder bekend is dat een gietvloer ook nog eens warm aanvoelt en uiterst comfortabel is. Wij van Boergietvloeren kunnen voor u een stijlvolle en slijtvaste vloer voor u aanbrengen van hoogwaardige kwaliteit. Voor bedrijven hebben brengen wij ook gietvloeren aan die speciaal geschikt zijn voor zware belasting.

Voor een modern en strak interieur is een gietvloer misschien wel de meest ideale keuze. Dit is vooral door de goede eigenschappen die hij bezit. Deze zetten we nog even voor u op een rij.

 EIGENSCHAPPEN:
  • Vloeistofdicht
  • comfortabel
  • Naadloze vloer
  • Enigszins elastisch
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Werkt geluiddempend
  • Neemt de omgevingstemperatuur aan
  • Verkrijgbaar in bijna elke kleur

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op via 0619665594 of stuur een mailtje naar [email protected] wij beantwoorden altijd binnen 24 uur.


Bel: 06 19 66 55 94

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een kunststofvloer die naadloos wordt gegoten op de bestaande ondervloer. Dit kan zijn beton, anhydriet, hout of tegelvloeren.

Epoxy en polyurethaan vloeren in u woning kunnen naadloos worden aangebracht waardoor er strak uiterlijk ontstaat. Deze vloeren zijn in elke RAL, NCS of Sikkens kleur of betonlook aan te brengen.

Er zijn twee soorten gietvloeren

 Epoxy  ( EP )

De mogelijkheden van een epoxy vloer door de uitgebreide keuze in kleur en design zijn enorm. Glitters, 3D en zelf foto’s kunnen verwerkt worden in de EP-vloer. Daarom zien we de epoxyvloer vooral terug in showrooms en winkels. Deze vloer is wel veel harder dan een polyurethaan vloer waardoor de kans aanwezig is op scheuren. Epoxy wordt vooral toegepast op industrievloeren vanwege zijn bestandheid tegen chemicalien en zuren.  Vanwege de hardheid van epoxy is het een ideale vloer voor bedrijven die werken met heftrucks of ander zwaar materiaal. We zien tegenwoordig epoxyvloeren ook wel terug komen in moderne interieuren maar omdat deze minder comfortabel valt de keus meestal op een ( PU ) polyrethaan vloer.

Een epoxy vloer is ook uitermate geschikt voor garages omdat deze vloeistofdicht is en bestand tegen vele chemicaliën.

Wat kost een epoxy gietvloer?

De prijzen van een epoxy vloer hangt af van de ondervloer is deze goed en heeft het geen voorbehandeling nodig moet u uitgaan van een bedrag tussen de 40 en 80 euro per m2.

________________________________________________________________________

Gietvloer in de keuken

Polyurethaan  ( PU )

Een polyurethaan vloer is licht elastisch en scheurt niet. Deze wordt aangebracht in een dikte van 2 tot 5mm. De PU-vloer kent twee varianten.

De alifatische PU-vloer is een oplosmiddelen vrije 2 componenten vloerafwerking op basis van polyurethaan. De alifatische PU-vloer is kwalitatief het beste door zijn UV beschermende eigenschappen. Door deze eigenschappen hoeft de toplaag niet te worden voorzien van een gekleurde toplaag. Dit polyurethaan systeem is verkrijgbaar in elke RAL, NCS en Sikkens kleur en natuurlijk de populaire betonlook.

De aromatische PU-vloer is vanwege de prijs een aantrekkelijke variant. Deze is namelijk sterk en slijtvast maar heeft ook een nadelige eigenschap, hij is namelijk niet UV bestendig. Vanwege deze eigenschappen en goedkopere prijs is de aromatische PU-vloer vooral populair in de zakelijke sector. De vloer wordt afgelakt in kleur en daarom is een betonlook niet mogelijk in deze variant.

Wat kost een PU gietvloer?

De prijzen van een polyurethaan gietvloer hangt af van de ondervloer is deze goed en heeft de vloer geen egalisatie en of reparaties nodig moet u uitgaan van een bedrag tussen de 60 en 90 euro per m2.

Onderhoud:

Als u regelmatig een bezem of een stofzuiger met een zachte borstel gebruikt en de vloer schoon maakt met een niet bijtend middel heeft u jarenlang plezier van uw vloer.


 Aanbrengen van uw gietvloer

Het aanbrengen van gietvloeren in woningen en bedrijfspanden is voor ons dagelijkse kost. Door de ambachtelijke manier van werken krijgt de vloer in uw woning of bedrijf altijd een unieke uitstraling, hierdoor is geen vloer hetzelfde.

Het aanbrengen duurt in het algemeen zo’n 3 tot 5 dagen. Het kan zijn dat door een slechte ondergrond deze eerst voorbehandeld dient worden dan kan het wat langer duren voordat de vloer gereed is. Over het algemeen is het zo dat wanneer de vloer klaar is erna 24 uur opgelopenAanbrengen van gietvloer kan worden en na 48 uur volledig belast. De vloer mag de eerste 2 weken niet gereinigd worden met water, het chemisch proces is namelijk nog gaande. Doet u dit toch kan er een witte waas ontstaan over uw nieuwe vloer en dat is natuurlijk zonde.

Hoe gaan wij te werk!

Fase 1: Voorbereiding

Om het beste resultaat te krijgen dient de ondervloer egaal en uitgehard te zijn. Wij controleren de volledige vloer op oneffenheden en eventuele beschadigingen. Vinden wij deze dan repareren wij repareren met een speciaal snel plamuur. De vloer wordt glad, stofvrij en vetvrij gemaakt zodat er een goede hechting ontstaat.

Mocht de vloer zodanig slecht zijn dan wordt de vloer opgeruwd of eventueel geëgaliseerd. Als er geëgaliseerd moet worden dan zijn hier extra kosten aan verbonden en komt er een dag arbeid en droogtijd bij.

Fase2: Primerlaag

Nadat de voorbereidingen zijn getroffen brengen we een primerlaag aan om de vloer te verstevigen en een perfecte hechtlaag te krijgen voor de schrap laag.

Fase3: Schrap laag

Na het opdrogen van de primerlaag brengen we de schrap laag aan. De schrap laag brengen we aan om de laatste oneffenheden weg te krijgen voor we de uit eindelijke vloer aanbrengen.

Fase4: De gietvloer

Zodra de schrap laag is uitgehard brengen we de gietvloer aan. Als u gekozen heeft voor een betonlook worden er twee kleuren aangebracht.

Fase5:

Voor het beschermen van de nieuw aangebrachte vloer brengen we in de laatste fase een matte aflak aan.