Grindvloer: Duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch.

Een grindvloer ook wel steentapijt of siergrindvloer genoemd is een duurzame, onderhoudsvriendelijke en hygiënisch vloer voor uw woning of bedrijfsvloer. Grindvloeren zijn te krijgen in vele kleuren en vormen. Een grindvloer is een combinatie van epoxy en decoratieve riviergrind. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende korrelmaten; 1-2mm, 2-3mm en 3-4mm. Door deze combinatie heeft u een vloer die jaren meegaat.

Voordelen van een grindvloer

  • Naadloos: Net als een gietvloer is een siergrindvloer naadloos aan te brengen waardoor deze een strakke en stijlvol uiterlijk heeft.
  • Diverse mogelijkheden: Omdat grind in verschillende diktes en kleuren verkrijgbaar is, kan je iedere vloer naar uw wens maken.
  • Met vloerverwarming: Door zijn structuur laat de vloer makkelijk warmte door en is goed geleidend.
  • Natte ruimtes: Een siergrindvloer is prima aan te brengen in natte ruimtes. Dan is een gesealde vloer wel de beste optie.
  • Diverse ondervloeren: Grindvloeren zijn aan te brengen op diverse ondergronden zoals betonvloeren, tegelvloeren, hout en cementdekvloeren.
  • Duurzaam: Door de combinatie van riviergrind en epoxy heeft u een hele sterke vloer waardoor deze jarenlang mooi blijft en slijtvast is.
  • Lekker om op te lopen: Ondanks dat de vloer hard aanvoelt loopt een siergrindvloer zeer aangenaam. Dat komt omdat de grindkorrels vermengd worden met epoxyhars dat zacht aanvoelt.
  • Hygiënisch: Door zijn open structuur is een siergrindvloer ideaal voor mensen met een allergie. Tijdens het lopen worden er namelijk geen stofdeeltjes de lucht ingeworpen en dus niet door een ruimte dwarrelen.
  • Onderhoud: Een siergrindvloer is makkelijk te onderhouden. Stofzuigen en af en toe dweilen met een organisch schoonmaakmiddel zoals Frosch is voldoende.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op via 0619665594 of stuur een mailtje naar info@boergietvloeren.nl
wij beantwoorden altijd binnen 24 uur.


Bel: 06 19 66 55 94

GOOGLE REVIEW
’’ Waanzinnige grindvloer, geseald zodat bij ongelukjes van de kinderen of huisdieren alles zo schoon te maken is. Trap ook voorzien van grind, in een iets afwijkende kleur zodat het opvalt, deze is niet geseald zodat de trap antislip blijft. Netjes gewerkt, binnen de (zeer strakke) planning en voor een concurrerende prijs, op een schaal van 1 tot 10 zou een 12 op zijn plek zijn.”
-Tom uit Ridderkerk-

Het verschil tussen open en gesloten structuur


Open structuur

Tijdens het aanbrengen van de grindvloer blijven er kleine openingen tussen de riviersteentjes achter. Deze kleine openingen nemen stof en ander klein vuil op. Hierdoor dwarrelt vuil en of sof niet door uw ruimte, vandaar dat het ideaal is voor mensen met een allergie.

Gesloten structuur

Na het aanbrengen van de grindvloer wordt er een seal laag aangebracht. Dit is een hoog viskeuze, 1-component dichtzetmassa op basis van een watergedragen acrylaat die toegepast wordt als verzegeling voor grindvloeren / steentapijten / siergrindvloeren. Als de seal opgedroogd is vormt deze een lichtglanzende filmlaag.

Grindvloeren voor buiten

Grindvloer kan prima buiten worden aangebracht worden door een speciaal polyurethaan gekleurde en gebonden grindvloer. Door gebruik te maken van polyurethaan wordt de vloer elastisch zodat hij uit kan zetten en krimpen. Bovendien is de vloer ook bestand tegen Uv-straling. Buitengrind is ook nog eens verkrijgbaar in meer dan 150 kleuren.

Plaatsen van uw vloer

Stap 1: Mits nodig brengen wij eerst een primerlaag aan. Op locatie bekijken wij of dit nodig is of niet.

Stap 2: Het grind wordt vermengd met een hars en harder en dan aangebracht met een spaan, het is dus echt handwerk. De dikte van de vloer wordt bepaald door de grote van de grindkorrel. De gemiddelde dikte is 6mm hou hier dus rekening mee in verband met deuren en keukens ( plint ).

Stap 3: Heeft u gekozen voor een grindvloer met een seal laag brengen wij deze de volgende dag aan. Dus moet u rekening houden dat u minstens 3 dagen niet op de vloer kan.

Reinigen van uw  grindvloer

Eén van de voordelen van een siergrindvloer / steentapijt is het eenvoudig reinigen van uw grindvloer. Stofzuigen en af en toe dweilen met water of een neutraal reinigingsmiddel zoals Frosch is al genoeg. Heeft u een vloer met een openstructuur dan kunt u ook 1 keer per jaar de vloer reinigen met een waterstofzuiger. Om achtergebleven vuil volledig te verwijderen.

U kunt bij ons ook een schoonmaakmachine voor uw vloer huren voor € 60,- per dag inclusief schoonmaakmiddel.

 Wij staan voor kwaliteit en goede service.


Trap renovatie

Is uw trap toe aan een renovatie dan moet u bij Boergietvloeren zijn. De stootborden en traptreden kunnen wij voorzien van siergrind om uw trap een hele nieuwe look te geven.

Een trap renovatie is een mooi alternatief voor hen die hun trap echt weer mooi en veilig willen krijgen. 

Wilt u meer informatie over een renovatie voor uw trap kunt u gerust contact met ons opnemen.


Trap met siergrind

Een offerte is altijd vrijblijvend


Offerte aanvragen

Direct contact opnemen


06-19665594

Deel deze pagina